Termék részletek


Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm

-43%
Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm
 • Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm
 • Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm
 • Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm
 • Sleepy - Natur Gyapjú PÁRNA gerinckímélő 40x80cm
15 900 Ft
Akció: 8 990 Ft
Kezdete: 2019.11.30   Vége: 2019.12.15
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
Akcióból hátralévő idő:
Értékelés:

 • Az ideális párnaméret 100% Birka gyapjúból Rugalmas Töltettel

  Megoldást szeretne a fejfájás, nyaki merevség ellen, akkor a megfelelő helyen van!

   

  Mérete: 40X80cm

  Huzata: 100%-os merinó birka gyapjú

  Töltete: Holofil

   

  Pihenés szempontjából fontos szerepe van a párnának is.

  Mind méretét, mind az összetételét tekintve.

  Ez a méret azért ideális, mert csak és kizárólag a fejet támasztja alá, a hátgerincet nem emeli meg, illetve nem töri meg.

   

  A holofil töltet párnák esetében azért optimális választás, mert tökéletes szellőzést biztosít, így eredményesen vehetjük fel a harcot a gombák és az atkák ellen.

  A holofil kiváló rugalmasságú, formatartó természetes anyag.

  Hason alvók nagy kedvence a tökéletes szellőzése miatt.

  Huzata lecipzározható, mosható és 100% merino gyapjúból készül.

   

  A Gyapjú teljesen természetes anyag,mivel az élő állatok lenyírt szőréből készül.

  Rengeteg jó tulajdonsága ismert. Egyik ilyen a Lanolin tartalma. Mint köztudott,a lanolin erőteljes hidratáló és bőrlágyító hatású. Bőrproblémákra nagyszerű segítség lehet A gyapjú tökéletesen képes együtt lélegezni az emberi testtel. Ennek köszönhető,hogy biztosítja a szervezet oxigénellátását és lehetővé teszi a testhőmérséklet önszabályozását.

  A gyapjú jótékony hatásai

  - hőmérséklet kiegyenlítő hatású
  - biztosítja a bőr légzését és javítja vérellátását
  - természetes fájdalomcsillapító, immunrendszer erősítő
  - jó hatással van a migrénes tünetekre, a mozgásszervi és reumás panaszokra
  - használatával elkerülhető a felfázás, megakadályozza a felfekvéseket
  - eltéríti a káros földsugárzásokat
  - a testet a megfelelő hőmérsékletben és páratartalomban tartja
  - a kicsapódó verejtéket elpárologtatja, így megakadályozza a leizzadást
  - maximális komfortot nyújt télen-nyáron

   

  Gyapjú termékeink Woolmark minősítéssel és jelzéssel rendelkeznek!

  Minőségi garancia!

  Mit kell tudni a gyapjúról?

  A gyapjú tulajdonságai

  A gyapjú kiváló nedvszívó és páraáteresztő képességgel rendelkezik, ezért az emberi testből kipárolgó nedvességet anélkül veszi fel, hogy használója nedvesnek érezné derékalját, takaróját. Melegebb, szárazabb környezetben elpárologtatja ezt a felvett nedvességet.

  A felszívott nedvességgel nagy melegben a test hűtését biztosítja, hidegebb, hűvösebb időben pedig a leadott hőmennyiség tárolásával az egyenletes testhőmérsékletről gondoskodik. A 100%-os gyapjú ágynemű garnitúrák egyenletes, száraz meleget biztosítanak, ennek köszönhető, hogy a hidegsokk következtében kialakuló reumás panaszok nem jelentkeznek ennek használói körében.

  Gyűrődésálló, rugalmas, mentes a finom portól, a poratkáktól, ami nagyon fontos az asztmásoknak, allergiásoknak  egyéb légúti megbetegedésben szenvedőknek.

   

  Milyen állatok gyapjából készítenek ágynemű garnitúrát?

  • Birka-gyapjú az egy évnél idősebb merinó juh gyapja, amely igényes technológiával feldogozva biztosítja a valódi gyapjúval szembeni alapvető elvárásokat. Mivel a birka a báránynál idősebb jószág, így gyapja vastagabb szálú, merevebb, sprődebb mint a  báránygyapjú.
  •  
  • Bárány-gyapjúnak nevezzük az egy évnél nem idősebb merinó juh első nyírású gyapjúját. A belőle készült ágynemű garnitúra (derékalj, takaró, párna) nagyon finom, puha, selymes tapintású. Színe világos. A jó minőségű gyapjú ágyneműk 80-85%-a merinó bárány gyapjúból készül Magyarországon.
  •  
  • láma-gyapjú szintén nagyon puha, kellemes tapintású anyag. Színe sötét, ezüstös barna. Általában a gyapjú ágynemű garnitúrák egyik oldalát készítik ebből az anyagból.
  •  
  • teve-gyapjú megjelenésében, tulajdonságaiban nagyon hasonlít a láma gyapjához. Színe sötétebb barna és általában kicsit sprődebb a láma gyapjához viszonyítva.
  •  
  • A Superwash vagy Kaschmir-gyapjú a gyapjúk "királynője". Elsősorban a tibeti fennsíkon, valamint az Andok hegységben élő kaschmírkecskék alhasi szőrzetét nevezzük kaschmír-gyapjúnak, melyet kizárólag fésüléssel, rendkívül időigényes és fáradtságos munkával gyűjtenek. A kaschmír-gyapjú rendkívül kellemes selymes, lágy tapintású. 
  Mi a gyapjú szálsűrűség (gramm/m2)?

  A gyapjú szálsűrűsége azt a számot jelenti g/m2 értékben, amely megmutatja, hogy egy négyzetméter hány gramm gyapjúszálat tartalmaz. Ez az érték általában 400-800 g/m2 között van. Tehát ha egy takaró 500 g-os, az azt jelenti, hogy a takaró 1 m2 gyapjúfelülete 500 g gyapjút tartalmaz. Természetesen ha a takaró mindkét oldala gyapjú felülettel rendelkezik, akkor a takaró 1 négyzetméterére 1000 g gyapjú jut.

  Az általunk forgalmazott garnitúrák grammsúlya 450-től 800 g-ig terjed.

  Hogyan kezeljük, tisztítsuk a gyapjú ágynemű garnitúrákat?

  Ezek a termékek szakszerű kezelés mellett hosszú ideig megőrzik jó tulajdonságaikat. Ennek érdekében a gyapjúból készült termékeket célszerű gyakran (legalább hetente) szellőztetni a friss levegőn. Szellőztetés után célszerű minden esetben kirázni őket. A valódi tiszta gyapjút az erős hő- és fényhatás károsítja, szilárdsága csökken, elveszíti fényét, ezért óvni kell a tűző naptól. Lehetőleg árnyékos helyen, sugárzó hőtől távol kell levegőztetni.

  A gyapjú ágyneműt lanolintartalma természetes módon védi a szennyeződésektől ezért ritkábban igényli a mosást az egyéb textiltermékeknél. A gyapjú pára és nedvesség hatására kitűnően regenerálódik ezért időközönként célszerű vizet permetezni rá, vagy nyirkos, párás időben szellőztetni.

  Mosási tanácsaink:

  Bármennyire is részben öntisztuló a gyapjú, bármennyire is védjük, óvjuk a szennyeződésektől bizonyos időközönként célszerű kimosni gyajú ágynemű garnitúráinkat. Ennek első lépése kell, hogy legyen a (bevarrt cimkén szereplő) kezelési útmutató tanulmányozása. Saját érdekében kizárólag azt a terméket mossa ki, amelynek útmutatója erre egyértelműen utal! A gyapjú ágynemű garnitúrát, illetve annak darabjait kézzel, kézmeleg (30 fokos) vízben átnyomkodva gyapjú mosószer, vagy lanolintartalmú sampon használatával javasoljuk. E termékeket nem szabad hosszasan áztatni, vagy nedvesen állni hagyni. Hideg vízben történő öblítés után a garnitúra darabjait finoman nyomkodjuk ki, majd lehetőleg szabadban, árnyékos helyen szárítsuk meg. A párna töltetét NEM SZABAD kimosni!!!

 • Válasszon!
  Gyapjú Párnák
  Gyártó
  Vitaltrade.hu
  Cikkszám
  300010
  Tömeg
  1 kg/db