Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan aludjunk jól a karácsonyi ünnepek alatt?

2022.12.19 12:00
Hogyan aludjunk jól a karácsonyi ünnepek alatt?

Sokan ezt várjuk a legjobban az ünnepektől, a pihentető alvást. A fellélegzést, az egész évi hajtás után a megérdemelt nyugalmat. Ha a mai cikkünkben leírtakat megfogadod, akkor idén te is elkerülheted, hogy a karácsonyi készülődéssel járó stressz és az ételek megnehezítsék, illetve befolyásolják az alvásodat!

Szervezetünk alvás közben regenerálódik, elménk pedig ekkor dolgozza fel emlékeinket, éppen ezért a pihentető, mély alvás rendkívül fontos a testünk számára.

De mire is figyeljünk oda, hogy tényleg jót alhassunk az ünnepek idején?

Lefekvés előtt igyekezzünk ellazulni mind testileg, mind szellemileg:

Ha van rá mód kerüljük a telefon, a számítógép és a tévé képernyőjét. Ne kezdjünk semmilyen nagyobb aktivitást igénylő tevékenységbe, hangolódjunk rá a pihenésre. Helyette olvassunk, hallgassunk nyugtató zenét.

Kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását:

Sokan beleesünk abba a hibába karácsonykor, hogy rosszullétig tömjük magunkat a finomabbnál finomabb fogásokkal, ami után gyomorégés, és kellemetlen teltségérzet kínozhat bennünket. Helyette kisebb mennyiségű és könnyű ételeket válasszunk, amelyeket gyorsan lebont a szervezetünk és lehetőleg mindezt legalább 2-3 órával lefekvés előtt fogyasszuk el. 

Teremtsük meg az alváshoz a megfelelő környezetet:

A csend és a sötétség a szervezetünk számára egy jelzés a nyugodt alváshoz. Viszont oda kell figyelni az ideális hőmérsékletre is, ami 18-20 Celsius-fok. Emellett elengedhetetlen a számunkra ideális matrac megléte, amely biztosítja a gerincoszlop és az izmok megfelelő alátámasztását az egészséges, nyugodt alváshoz. 

Töltsd ki a Vitaltrade.eu matracválasztót és tudd meg, melyik a megfelelő matrac számodra!

Ezen pár tanács betartásával sokat javíthatunk az alvásunk minőségén az ünnepi időszakban ugyanúgy, mint a normál hétköznapokban, ha rendszeressé tudjuk formálni az alvási rítusunkat.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a Vitaltrade.eu csapata!