Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Kávézás hatása az alvásra

2022.10.10 12:00
Kávézás hatása az alvásra

Te sem tudod elképzelni a reggeleket kávé nélkül? Netán azok közé tartozol akik délután és este is elkortyolgatnak egy-egy ártatlannak tűnő csészével? Vajon milyen hatással lehet mindez az éjszakai alvás minőségére és mennyiségére?

Kávé hatása

Kedvenc fekete nedűnk elfogyasztása után körülbelül 5-10 perc szükséges ahhoz, hogy a szervezetbe került koffein elkezdje kifejteni élénkítő hatását, és megközelítőleg fél óra alatt éri el a maximumot, majd kb. 3-6 óra elteltét követően csökken annak a felére.

A kávé egy világszerte népszerű vált koffeines ital, melynek fogyasztása sokunk életében valóságos rituálénak számít. Iránta érzett rajongásunk, nem csupán ízjegyeiben keresendő, hanem számos pozitív élettani hatásában. Többek közt, hogy plusz energiát nyerhetünk általa még a legfáradtabbnak tűnő napokon is. 

Ebéd után…

…elkortyolgatva egy csésze gőzölgő feketét könnyebben leküzdhetjük jóllakottságot követő "kajakóma" érzését, illetve további lendületet nyújthat számunka a nap még hátralévő részére. 

Mikor igyuk meg az utolsó kávénkat a nap folyamán?

A késő délutáni vagy esti kávézások alkalmával a saját alvási szokásainkhoz igazodva, lehetőleg 5-6 órával lefekvés előtt igyuk meg az utolsó koffein tartalmú italunkat! Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, vagy megfeledkezünk róla, akkor a koffein erősen befolyásolhatja az alvásunkat és nagy eséllyel végig forgolódhatunk egy álmatlan éjszakát.

Mértékkel fogyasztod a kávét és rendszerint be is tartod a fentiekben leírtakat? Ennek ellenére gyakran gyötörnek álmatlan éjszakák? Ebben az esetben könnyen lehet, hogy nem a megfelelő matracon hajtod álomra a fejed. Töltsd ki a Vitaltrade.eu matracválasztóját és néhány percen belül szakértői választ fogsz kapni arra vonatkozóan, hogy melyik matrac ideális a Számodra!a