Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

A kemény matrac előnyei és hátrányai

2020.10.09 16:39
A kemény matrac előnyei és hátrányai

A kemény matracról az a hír járja, hogy sokkal egészségesebb, mint a puha társa. Egy kemény matracon jobbakat lehet aludni, kényelmesebb, és jót tesz a gerincnek, ezért ha gerincproblémával küzdesz, akkor ez a tökéletes megoldás. Vajon ez tényleg így van? Valóban ez a legjobb módszer a fájdalmak megszüntetésére? Ebben a cikkben a kemény matrac előnyeit és hátrányait, a vele kapcsolatos tévhiteket ismerheted meg.

Az elmúlt évek során számtalan kérdést kaptunk a matrac keménységével kapcsolatban. Sokan kerestek meg minket különféle gerincproblémákkal, melynek megoldását egy keményebb matrac vásárlásában látták. Ennek oka a következő, széles körben elterjedt „jó tanácsban” rejlik: „ha fáj a derekad vagy a gerinced, akkor aludj a földön”. Te is hallottad már ezt az idősebbektől? 

A fenti állítás azonban egy tévhit! 

Mi az a kemény matrac?

Bár vannak erre mérőszámok és skálán is jelölhetjük a matracok egymáshoz viszonyított keménységét, mégsem létezik egy pontos meghatározás arra, hogy mi számít kemény matracnak. 

Miért van ez?

A korábbi cikkeinkben is hangsúlyoztuk már, hogy a kényelem, így a keménység és a puhaság egyéni preferencia kérdése, tehát teljesen tőled függ, hogy mit tartasz kényelmesnek.

A „puding próbája az evés” mondás a matracoknál is érvényes. Próbáld ki, használd egy pár napig és dönts!

Tudtad, hogy az Ortho-Sleepy matracokat 14 napos kipróbálási garanciával rendelheted meg? Nem hiszünk abban, hogy a boltban egy 5 perces matracpróba után tökéletes döntést tudsz hozni. Aludj inkább rajta pár napig! Kattints a részletekért!

Ahhoz, hogy pontosan megértsd, miért nem egészséges túl kemény fekhelyen aludni, először a hátrányokkal kell tisztában lenned!

A kemény matrac hátrányai

Nem követi a tested körvonalát

Ez a legnagyobb negatívum, ami egy matrac esetében előfordulhat. A keménységükből adódóan nem követi a tested formáját, hanem éppen ellenkező dolog történik: Te fogsz igazodni a matracod egyenes alakjához, méghozzá nem észrevétlenül.

Végtagzsibbadást és nyomó érzést okoz

Az előbbiekben említett rugalmatlanság egyik következménye a végtagzsibbadás, aminek a vége az álmatlan, ébren töltött éjszakák sorozata.

Ha gyakran érzel a kiálló testrészeiden – a válladon, a csípőcsontnál – fájdalmas nyomást, akkor az egy árulkodó jele annak, hogy a matracod túl erős.

kemény matrac hátrányai

Nem támasztja alá a gerinced

A keménység nem alátámasztást jelent. Te is gyakran összekevered?

Egy matracra abban az esetben mondjuk, hogy megfelelő alátámasztást biztosít, ha fekvő helyzetben egyenletesen osztja el a testsúlyodat és nem okoz itt-ott nyomó fájdalmat.

Nyugtalan alvást eredményez

A zsibbadás és a nyomó érzés elkerülése érdekében kénytelen vagy megváltoztatni az alvópózodat, ami felébreszt, tehát megszakítja az alvás folyamatát. Másnap emiatt fáradtabbnak és kialvatlannak érezheted magad. Hosszútávon pedig a mindennapokat stresszesebben élheted meg.

A kemény matrac előnyei

Egy egészséges ember számára valójában semmi előny nem származik abból, ha kemény matracon alszik nap, mint nap. Bár a fájó gerincnek kényelmes lehet az, ha 1-2 napig keményebb felületen fekszik, mégsem ez a tartós megoldás.

Mikor jön jól a keményebb matrac?

Erős matracot akkor érdemes használnod, ha a testsúlyod meghaladja a 130 kg-ot, hiszen ilyenkor a fekvőhelyedre nagyobb nyomás helyeződik, amit megfelelően kell elosztania. A rugalmasságot azonban itt is tartsd szem előtt!

Az Ortho-Sleepy Strong és Extra Strong matracok rugalmasan veszik fel a tested vonalát, miközben tökéletes alátámasztást nyújtanak.

 A matracválasztást ne bízd a véletlenre! Ha bizonytalan vagy, töltsd ki a Matracválasztónkat és találd meg a tökéleteset!