Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Mire jó a fedőmatrac?

2020.09.13 18:05
Mire jó a fedőmatrac?

Neked is alvási problémáid vannak éjszakánként? Sokszor ébredsz végtagzsibbadásra és kellemetlen, nyomó érzésre? Túl keménynek vagy túl puhának érzed a jelenlegi matracodat? Akkor itt az ideje egy gyors és hatékony megoldás után nézni, amivel megszüntetheted a fenti tényezőket és ismét mély, pihentető alvásban részesülhetsz! Mire jó a fedőmatrac és hogyan lehet a segítségedre?

A fedőmatrac egy olyan mozgatható és akár el is távolítható extra réteg, amit a már meglévő matracod tetejére helyezel a kényelem és a stabil alátámasztás érdekében.

A fenti mondatban lényegében megtalálod azt a két legfontosabb funkciót, amiért a fedőmatrac egy kiváló eszköz a haladéktalanul megoldandó problémáidra, mint a kialvatlanság, a gerincfájdalom és az ebből következő fáradt, kimerült mindennapok.

De mire jó még ez a könnyen beszerezhető „gyógymód”? Cikkünkben választ adunk a felmerülő kérdéseidre!

Mikor van rá szükséged?

Ha a meglévő matracodat kényelmetlennek érzed

Többször utaltunk már rá: a kényelem nem ugyanazt jelenti Neked, mint másoknak! A pihentető alvás feltétele, hogy egy minőségi és komfortos felületen töltsd az éjszakát. Ha a fekvőhelyed valahogy nem az igazi, akkor a fedőmatrac nyújthat tökéletes megoldást!

Ha egy olcsóbb, de mégis kényelmes fekhelyet szeretnél

Nem tagadhatjuk, hogy egy vadiúj, ráadásul minőségi matrac nem a legolcsóbb mulatság! Éppen ezért a fedőmatrac egy olyan pénztárcabarát lehetőség, amivel kipihenten indíthatod a reggeleket!

Ha nem vásárolnál új matracot, de a régi már a végét járja

A matracod itt-ott már kopott, megereszkedett és besüppedt? A fedőmatrac bizony ebben is segít Neked! Csupán a régi tetejére kell helyezned és kész is az új fekhelyed!

Ha különböző egészségügyi panaszokkal küzdesz

Egy fedőmatrac beszerzése akkor is hasznos lehet, ha különböző egészségügyi problémáidra keresel egy kényelmes alternatívát, ami enyhíti vagy akár meg is szünteti a fájdalmas tüneteket.

Ilyen például a derékfájdalom, ami kialakulhat a sok ülés miatt. Egy jól megválasztott fedőmatrac képes csökkenteni az így létrejött derékfájás kellemetlen tüneteit úgy, hogy a testvonaladhoz maximálisan igazodva alátámasztja a gerincedet, hogy tehermentesítse a derekadat.

Emellett segítségedre lehet a lumbágó, a gerincsérv vagy a csontkopás meglétekor is.

fedőmatrac

Milyen előnyei vannak még?

Meggátolja a feszültség gócok kialakulását és nagyobb kényelmet biztosít

Tapasztaltad már valaha azt, hogy a tested egyes pontjain alvás közben éles nyomást érzel? 

Ez lehet annak a jele, hogy a matracod nem az igazi. 

Ha nem szeretnéd most lecserélni a régi ágybetétet, hívd segítségül a fedőmatracot!

Megszünteti a végtagzsibbadást

Nincs is annál rosszabb érzés, amikor az éjszaka közepén a kezeid vagy a lábaid zsibbadására ébredsz. A jó fedőmatrac teljesen hozzásimul a testedhez, követi annak körvonalát, melynek köszönhetően megszünteti az éjszakai végtagzsibbadást.

Tisztán tartja a matracot

Te is szereted a hétvégéket „ágyba reggelivel” indítani? Ha a válaszod igen, akkor érdemes megfontolnod egy fedőmatrac beszerzését. 

Gondolj csak bele, hogy egy óvatlan mozdulat is elég ahhoz, hogy a reggeli kávéd kiboruljon, vagy a lekváros kenyered fejjel lefelé landoljon az ágyon. Ennek pedig nem csak Te, hanem a matracod is megissza a levét.

Az ilyen makacs foltokat soha vagy csak nagyon nehezen fogod tudni eltávolítani a matracodról, hiszen azt nem dobhatod be csakúgy a mosógépbe. A kézi mosás pedig nem mindig segít!

A matracodon lévő plusz réteg viszont véd az ilyen apróságnak tűnő balesetektől. 

Emellett távol tartja a mély alvással járó természetes testnedveket is, mint a verelyték, melyek hosszú távon tönkre tehetik a matracodat.

Nézz körül webshopunkban, ahol különböző méretű, vastagságú és anyagú fedőmatracot is találsz!

Kattints a részletekért!

Ezután pedig nincs más hátra: Merülj édes álomba!