Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

5 ok, amitől sikeresebb lehetsz, ha jól alszol.

2022.01.11 14:01
5 ok, amitől sikeresebb lehetsz, ha jól alszol.

A kutatások azt mutatják, hogy a jó alvás segít növelni a termelékenységet és elérni céljaidat. Szeretnéd tudni, hogy miért?

 

Egy kellemesen eltöltött hétvége után mindig nehéz visszatérni a való világba. Új kihívások, új feladatok és új célok - készen állsz? Ha nem vagy biztos benne, akkor jobban figyelj az alvási szokásaidra.

1. Az alvás csökkenti a stresszt

A stressz olyan dolog, amit manapság nehéz elkerülni, ezért ha sikerül, akkor a legjobb úton haladsz a siker felé. Lehet, hogy nem vagy tisztában a stressz hatásaival, de lehúz - jobban, mint el tudod képzelni. Megakadályozza, hogy jól végezd a munkádat. Ha sikerül eleget aludni, a stressz elleni küzdelem sokkal könnyebb lesz. A kutatások azt mutatják, hogy az alváshiány az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a szervezet stresszes állapotba kerül. Ez viszont növeli a vérnyomást és a stresszhormonok termelését, mert gondokat okoz az elalvásban. Nagyon könnyen ördögi körbe kerülhetsz. Próbáld meg kiküszöbölni a stresszt, és ha sikerrel jársz, a termelékenység nagyon gyorsan megnő. Szó szerint éjszakánként!

2. Az elegendő alvás javítja a memóriát

 Feledékeny vagy? Akkor biztosan nem túl sikeres a munkád, vagy a tanulmányaid. Ha gyakori ez Nálad is, valószínűleg Te sem vagy túl produktív, ezért tenni kell valamit. Természetesen mindent leírhatsz, de időbe és erőfeszítésbe kerül. Miért nem próbálsz javítani a memóriádon?

3. Az agyfunkciók javulnak pihenés közben!

A kutatások azt mutatják, hogy az alvás nagyon fontos a memóriánk számára. A memória karbantartása fontos folyamat, amely alvás közben megy végbe. Segít agyunknak összekapcsolni az eseményeket, érzékeléseket, érzéseket és emlékeket. Tehát amíg az alvás óráit élvezed, az agyad elfoglalja magát az emlékek és élmények, információk rögzítésével és feldolgozásával, amelyek segítenek a termelékenység növelésében - előnyös helyzet!

3. Az alvás bölcsebbé tesz

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen, nem? Intelligensnek, kreatívnak és innovatívnak lenni - különösen a termelékenység és a siker tekintetében - nagyszerű tulajdonságok, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni. Az alvás megkönnyíti a vizsgáztatást, segít egy fontos projekt befejezésében vagy a mindennapi élet megszervezésében.

4. Segít a teljesítmény javításában

Tanulmányok kimutatták, hogy az alvás, különösen mikro alvás formájában, kiválóan alkalmas az elme felfrissítésére - még a koffeinnél is jobb! Tehát ha egy feladatra szeretnél összpontosítani, és a legjobbat kihozni magadból, akkor bölcs dolog először egy kicsit aludni. Jól hangzik, nem?

 

5. Csökkenti a depressziót

A depresszió sajnos a világ egyik leggyakoribb egészségügyi problémája - és még egy dologban biztosak lehetünk. Ez természetesen nem javítja a termelékenységet. Hiába próbálkozik, egyszerűen nem megy. És ha végül megcsinálja, akkor mindenképpen sokkal több időre van szüksége, mint normál körülmények között. Ezen kívül a munkájának nem lesz hozzáadott értéke, mert egyszerűen nem tud mindent beleadni. Az egészséges alvási szokások segíthetnek a tünetek enyhítésében is. Bár nem tudják gyógyítani a súlyos depressziót, hatékony eszköz lehet a tünetek megelőzésére vagy enyhítésére. A megelőzés érdekében az optimális alvásnak minden este 7-9 órát kell tartania.

Képek forrása: Canva