Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Miért fontos a jó alvás?

2022.05.23 11:01
Miért fontos a jó alvás?

Valószínűleg már sokat hallottál Te is a jó alvás fontosságáról. A magazinok tele vannak cikkekkel arról, hogy mennyire fontos az alvás, és ugyanez igaz az internetre és a televízióra is. De miért olyan fontos a jó alvás? Mivel hiánya negatív mellékhatásokat is okozhat:

1.Balesetek

Számtalanszor statisztikailag bebizonyosodott, hogy az alváshiányos emberek hajlamosabbak a különböző balesetekre. Tudtad, hogy néhány ember alváshiánya lehetett valószínűleg az 1986-os csernobili atomkatasztrófa egyik oka? Vagy, hogy alváshiány vezetett az 1989-ben Alaszka vizeiben bekövetkezett végzetes olajszennyezéshez?

Nem csak nagy környezeti katasztrófákat okozhat az alváshiány, sok mindennapi baleset is előfordul, mert keveset vagy rosszul alszunk. Ha előző éjszaka nem aludtál jól, akkor nagyobb eséllyel balesetet szenvedhetsz, vagy megsérülhetsz a munkahelyeden. Tényleg megéri ez neked?

2.Egészségügyi gondok

Az alvászavarok és a hosszú távú alváshiány számos súlyos egészségügyi gondot okozhatnak. Milyeneket?

Ezek közül a legveszélyesebb minden bizonnyal a szívbetegség, a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Becslések szerint az alvási gondokkal küzdő emberek körülbelül 90% -a súlyos egészségügyi baja is van

3.Az értelmi képességek elvesztése

Az alváshiány szellemi károsodást is okozhat - rövid és hosszú távon egyaránt. Jártál már iskolába néhány óra alvás után? Biztosan igen! Próbálj emlékezni arra, hogyan érezted magadat aznap, és mennyire voltál produktív. Az alvás rendkívül fontos a gondolkodási és tanulási folyamat szempontjából, így hiánya súlyosan károsíthatja figyelmet, összpontosítást, és problémamegoldó képességet is. Nem biztos, hogy nagyon gyakran kéne reggelig bulizni!

4.Alacsony libidó

Egyetértesz-e azzal, hogy a szexuális gondok kellemetlenek lehetnek az emberi élet minősége szempontjából? Az alváshiány a libidó csökkenését is okozhatja. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az alvási bajokkal küzdő férfiak gyakran alacsonyabb tesztoszteronszinttel rendelkeznek.  Tudod, mit jelent az alacsony tesztoszteron a férfiak szexualitása szempontjából? Totális Katasztrófa!

5.A bőr öregedése

Nemcsak az alkohol, a drogok, a cigaretta, a rossz higiénia és testápolás, vagy a túlzott napsugárzás okozza a bőr idő előtti öregedését. Az alváshiány miatt a bőr öregebb is lehet. Ha nem szeretnél állandó sötét karikákat a szeme alatt, sok ráncot és általában nem vonzó bőrt, ügyelj arra, hogy mindig jól aludjál. Az alvás nélküli szervezet több stresszhormont és kevesebb növekedési hormont választ ki. És jól sejted - mindkét lehetőség súlyosan károsíthatja a bőr megjelenését.

6.Depresszió

Az alvászavar általában a depresszió gyakori kiváltó oka is lehet. Ez alapvetően egy ördögi kör, mivel az álmatlanság és a depresszió kölcsönösen támogatja egymást. Minél kevesebbet alszol, annál nyomottabb vagy, és minél nyomottabb vagy, annál jobban erősödnek az alvászavar tünetei.  Ezt soha nem szabad hagyni idáig fajulni!

7.Súlygyarapodás

Hallottál a profi sportolók szigorú alvási szokásairól? Minden este ugyanabban az időben feküdj le, reggel ugyanabban az időben kelj fel, és mindig aludj annyit, hogy a szervezet helyreálljon. Ennek oka az, hogy az alváshiány súlyosan károsítja a fizikai képességeket, legyengíti a sportolókat, és arra is ösztönzi a szervezetet, hogy túlzott és nem kívánt kilókat szerezzen.

Inkább gondold meg ezerszer, hogy legközelebb is feláldozod-e az alvást valami másnak a rovására!

 A kockázatok hosszú távú csökkentése érdekében szerezz be egy jó matracot, hozz létre kényelmes környezetet a hálószobában, és aludj eleget minden este.

Áruházunkban megtalálsz minden fontos kelléket ahhoz, hogy kényelmesen és jól aludjál:

https://vitaltrade.eu/