Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Tényleg van az álmoknak jelentése?

2021.10.27 11:00
Tényleg van az álmoknak jelentése?

Az álmok titkos világa régóta érdekli az embereket, évezredek óta próbáljuk megfejteni, mit jelent, amit alvás közben látunk, jelent-e egyáltalán valamit. A legjobb bizonyítékai ennek az álmoskönyvek...

Az álmok titkos világa régóta érdekli az embereket, évezredek óta próbáljuk megfejteni, mit jelent, amit alvás közben látunk, jelent-e egyáltalán valamit. A legjobb bizonyítékai ennek az álmoskönyvek, amik ABC sorrendbe szedve sorolják a különböző dolgokat, amiket látunk álmainkban, leírva a lehetséges jelenségüket. Vannak, akik nagyon hisznek abban, hogy az álmoknak van jelentésük, és reggel az első dolguk fellapozni az éjjeliszekrényen pihenő álmoskönyvet. Mások szerint az álmaink véletlenszerűek, és nem tulajdonítanak jelentőséget nekik. Nos, egyik tábornak sincs minden kétséget kizáróan igaza, ugyanis nem bizonyított, hogy az álmoknak milyen mértékben van közük az életünkhöz.

Jóslatok lennének?

A leginkább spirituális lelkületűek hisznek benne, hogy az álmok jóslatok, súgnak a jövőnkkel kapcsolatosan. Ők azok, akik reggel azonnal az álmoskönyvet bújják, és megpróbálják kitalálni, mit jelent, amit láttak. A könyvek tartalma leginkább régebbi megfigyeléseken alapul, és ami nehezíti az értelmezést, az az, hogy egy adott dolognak többféle értelmezése is van. Néha valóban lehet összefüggést tapasztalni, bár az ellentábor szerint a nagy számok törvénye alapján természetes, hogy néha van egyezés.

 

 38935720_m.jpg

Befolyásolják a nappal átélt események

Amit biztosan tudunk, az az, hogy az álmainkat befolyásolják a nap során átélt események. Ezt nem nehéz kikövetkeztetni, hiszen nem ritka, hogy azzal álmodunk, ami aznap történt velünk. Ennek csupán annyi a magyarázata, hogy az aktuális történések lekötik a gondolatainkat, ezért bekúsznak az álmainkba is. Ugyanez a helyzet akkor, ha valami olyasmivel álmodunk, amit nagyon szeretnénk, vagy nagyin várunk: mivel sokat gondolunk rá, alvás közben is megjelenik.

 

A véletlenszerű álmok az érdekesek

Előfordul azonban az is, hogy olyasmit álmodunk, aminek látszólag semmi köze nincs a valósághoz, az életünkhöz. Ezek az álmok az igazán érdekesek, ezek azok, amiknek próbálják megfejteni a jelentését, rájönni, honnan jöhetnek. Ezekben próbálnak visszatérő szimbólumokat keresni, hogy valamilyen kapcsolatot találjanak a valósággal. A dolog egyelőre ott tart, hogy mindenki eldöntheti, hisz-e ebben a kapcsolatban, vagy nem.