Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Habrugós matrac, gyógyír a nyugodt alvásra

2020.11.15 20:32
Habrugós matrac, gyógyír a nyugodt alvásra

Elég volt a nyugtalan alvásból, a reggeli ébredés utáni fájdalmakból, a megoldás előtted áll! Ez pedig nem más, mint a habrugós matrac, amelyen éjszaka a fellegekben érezheted magad, reggel pedig kipihenten és mosolyogva ébredhetsz.

Természetesen tudjuk, hogy ennyi még nem elég a döntéshez, ezért ebben a cikkben mindent megtudhatsz a habrugós matracok tulajdonságairól és pozitív előnyeiről. Őszinték leszünk, hátránya nem is igazán van, inkább arra érdemes odafigyelni, hogy milyen problémára vagy speciális igényre keresel megoldást.

Ha bizonytalan vagy a matracválasztásban, akkor töltsd ki Matracválasztó Kisokosunkat, ahol a válaszaidat kiértékeljük és javaslatokat küldünk Neked, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb fekhelyet! A Matracválasztót ide kattintva éred el.

Az ortopéd matracoknak számos fajtáját különböztetjük meg az alapvető igényeket kielégítőtől kezdve a magasabb elvárásokig. A habrugós matracok valahol a kettő között helyezkednek el, mert nem tartoznak se a Basic, se a 3D luxus matrac kategóriába. 

Éppen ezért bárki számára elérhető és kényelmes lehet, aki az alapokon kívül egy kicsit többet, de mégsem egy luxus kategóriát keres.

Mi az a habrugós matrac?

A habrugós matrac egy olyan ágybetét, amelynek belseje valamilyen habanyagból készült rugókból áll. Anyaga lehet hideghab vagy memória hab, de vannak olyan megoldások is, amelyek az acélrugókat a habrugókkal kombinálják.

Fontos! A hideghab távolról sem egyenlő a habszivaccsal. A hideghab sokkal tömörebb, sűrűbb, rugalmasabb és légáteresztőbb, amely jótékony hatással van a gerincre. A habszivacs ezzel szemben egyáltalán nem rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, éppen ezért hosszú távon nem alkalmas alvásra.

A habrugós matrac a nyugtalan alvás ellenszere!

Kedvező tulajdonságainak köszönhetően számos olyan előnnyel bír, amelyek javítják az alvás minőségét, valamint nem okoznak hát- és derékfájást.

A habrugós matrac ötvözi a táskarugós és az egyéb habmatracok előnyeit. Lényegében olyan ez, mintha egybegyúrtuk volna a kettőt, amiből valami még jobb és kényelmesebb kerekedett volna ki.

És hogy mik azok a tulajdonságok, amelyek a habrugós matracot a tökéletes választássá teszik?

Rugalmas, ezért kényelmesebb

Korábban már írtunk arról, hogy mennyire fontos az, hogy egy matrac ne legyen túl kemény vagy túl puha, mert az a kényelmetlenség mellett nagyobb eséllyel okozhat fájdalmakat és zsibbadást is. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elolvasni.

A habrugós matracokat rugalmasságuk teszi igazán kényelmessé. Ennek köszönhetően bármilyen alvópózban szeretsz is aludni, nem érzel majd kellemetlen vagy szúró fájdalmat a kényes testrészeiden, mint a csípőd és a vállad. Továbbá az sem gond, ha inkább oldalt feküdnél, mert a végtagzsibaddást is elkerülheted egy ilyen ágybetéttel.

Megtartja a gerinced, követi a tested vonalát

És tényleg! A hideghab anyag olyan rugalmas, hogy nem csak a tested egyes részeinél, hanem a fejed búbjától a lábujjadig alátámasztja minden porcikádat, amely nyugodt és kiegyensúlyozott alvást eredményez.

A Sleepy matracok esetében például ezért az újgenerációs Biocell habanyag felel, amely elasztikus jellegénél fogva felveszi a tested egyedi és természetes vonalát. A hab a tortán pedig a 7 zónás memória hab, ami még mélyebb álomba szenderít. Itt olvashatsz róla bővebben is!

habrugós matrac

 

Jobban szellőzik

A habrugó másik különleges tulajdonsága a szellőzés, amely a meleg és a hideg levegőt teljesen szabadon engedi áramolni, miközben Te az igazak álmát alszod. 

Ezek után mondj nekünk egy okot, amiért ne szeretnéd az igazi felüdülést hozó habrugós matracon tölteni az éjszakáidat!