Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Habrugós matrac, gyógyír a nyugodt alvásra

2020.11.15 20:32

Elég volt a nyugtalan alvásból, a reggeli ébredés utáni fájdalmakból, a megoldás előtted áll! Ez pedig nem más, mint a habrugós matrac, amelyen éjszaka a fellegekben érezheted magad, reggel pedig kipihenten és mosolyogva ébredhetsz.

Természetesen tudjuk, hogy ennyi még nem elég a döntéshez, ezért ebben a cikkben mindent megtudhatsz a habrugós matracok tulajdonságairól és pozitív előnyeiről. Őszinték leszünk, hátránya nem is igazán van, inkább arra érdemes odafigyelni, hogy milyen problémára vagy speciális igényre keresel megoldást.

Ha bizonytalan vagy a matracválasztásban, akkor töltsd ki Matracválasztó Kisokosunkat, ahol a válaszaidat kiértékeljük és javaslatokat küldünk Neked, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb fekhelyet! A Matracválasztót ide kattintva éred el.

Az ortopéd matracoknak számos fajtáját különböztetjük meg az alapvető igényeket kielégítőtől kezdve a magasabb elvárásokig. A habrugós matracok valahol a kettő között helyezkednek el, mert nem tartoznak se a Basic, se a 3D luxus matrac kategóriába. 

Éppen ezért bárki számára elérhető és kényelmes lehet, aki az alapokon kívül egy kicsit többet, de mégsem egy luxus kategóriát keres.

Mi az a habrugós matrac?

A habrugós matrac egy olyan ágybetét, amelynek belseje valamilyen habanyagból készült rugókból áll. Anyaga lehet hideghab vagy memória hab, de vannak olyan megoldások is, amelyek az acélrugókat a habrugókkal kombinálják.

Fontos! A hideghab távolról sem egyenlő a habszivaccsal. A hideghab sokkal tömörebb, sűrűbb, rugalmasabb és légáteresztőbb, amely jótékony hatással van a gerincre. A habszivacs ezzel szemben egyáltalán nem rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, éppen ezért hosszú távon nem alkalmas alvásra.

A habrugós matrac a nyugtalan alvás ellenszere!

Kedvező tulajdonságainak köszönhetően számos olyan előnnyel bír, amelyek javítják az alvás minőségét, valamint nem okoznak hát- és derékfájást.

A habrugós matrac ötvözi a táskarugós és az egyéb habmatracok előnyeit. Lényegében olyan ez, mintha egybegyúrtuk volna a kettőt, amiből valami még jobb és kényelmesebb kerekedett volna ki.

És hogy mik azok a tulajdonságok, amelyek a habrugós matracot a tökéletes választássá teszik?

Rugalmas, ezért kényelmesebb

Korábban már írtunk arról, hogy mennyire fontos az, hogy egy matrac ne legyen túl kemény vagy túl puha, mert az a kényelmetlenség mellett nagyobb eséllyel okozhat fájdalmakat és zsibbadást is. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elolvasni.

A habrugós matracokat rugalmasságuk teszi igazán kényelmessé. Ennek köszönhetően bármilyen alvópózban szeretsz is aludni, nem érzel majd kellemetlen vagy szúró fájdalmat a kényes testrészeiden, mint a csípőd és a vállad. Továbbá az sem gond, ha inkább oldalt feküdnél, mert a végtagzsibaddást is elkerülheted egy ilyen ágybetéttel.

Megtartja a gerinced, követi a tested vonalát

És tényleg! A hideghab anyag olyan rugalmas, hogy nem csak a tested egyes részeinél, hanem a fejed búbjától a lábujjadig alátámasztja minden porcikádat, amely nyugodt és kiegyensúlyozott alvást eredményez.

A Sleepy matracok esetében például ezért az újgenerációs Biocell habanyag felel, amely elasztikus jellegénél fogva felveszi a tested egyedi és természetes vonalát. A hab a tortán pedig a 7 zónás memória hab, ami még mélyebb álomba szenderít. Itt olvashatsz róla bővebben is!

habrugós matrac

 

Jobban szellőzik

A habrugó másik különleges tulajdonsága a szellőzés, amely a meleg és a hideg levegőt teljesen szabadon engedi áramolni, miközben Te az igazak álmát alszod. 

Ezek után mondj nekünk egy okot, amiért ne szeretnéd az igazi felüdülést hozó habrugós matracon tölteni az éjszakáidat!

 

favi.hu shopalike.hu olcsobbat.hu argep.hu