Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan válasszak matracot?- Matracválasztó kisokos 2. rész

2020.08.31 17:27
Hogyan válasszak matracot?- Matracválasztó kisokos 2. rész

 

Elgémberedett végtagok, fájdalmas derék, sajgó hát. Te is hasonló érzéssel ébredsz reggelente? Nem csoda, ha alig bírsz kikelni ilyenkor az ágyból. Vagy mégis? Inkább úgy érzed, hogy azonnal kiugranál belőle és vissza se feküdnél, csak hogy ne kelljen megint egy álmatlan éjszakát eltöltened benne? Megértjük! A probléma okát sokszor a hálószobádban, az ágyad környékén kell keresned, mert nagy esély van rá, hogy a fenti tünetek kialakulásában a matracod a ludas! Ha tehát új matrac után néznél, akkor a matracválasztó kisokossal könnyedén megtalálhatod az igényeidnek megfelelőt. A „Hogyan válasszak matracot?” sorozatunkban minden hasznos információt megtalálsz!

A cikksorozat előző részében megnéztük, hogy milyen a tökéletes ortopéd matrac és elkezdtük beleásni magunkat abba, hogy mi alapján választhatod ki a számodra legjobbat.

Olvasd el a cikket itt!

Az, hogy Neked melyik a kényelmes és az egészséges több tényezőtől is függ:

  • a testsúlyodtól
  • az életkorodtól
  • az egészségügyi problémáidtól
  • a kedvenc alvópózodtól
  • a matrac korától, méretétől, anyagától, felépítésétől és keménységétől

A matrac különböző típusainak részletezése után most vessük is bele magunkat abba, hogy melyek azok a további tényezők, amelyeket érdemes mérlegelned, mielőtt rányomsz a „vásárlás” gombra.

Mi a kedvenc alvópózod? Hogyan szeretsz aludni?

Oldalt, háton, hason, összegömbölyödve vagy kiterülve… Számtalan sajátos pozícióban tudunk aludni és mindannyiunknak más esik jól, más a kényelmes. A legnagyobb hiba azonban az, amikor nem a Te alvópózodhoz keresed az ideális matracot.

Tudtad, hogy minden testhelyzetnek megvan a saját igénye és keménységi foka?

Ha az oldalon szeretsz aludni, akkor Neked a puha vagy közepesen puha matrac lesz a megfelelő. A minőségi, puhább típusok ugyanúgy alátámasztanak és könnyítenek a nyakadon, valamint a hátadon.

Ez a félkemény ORTHO-SLEEPY BASIC MATRAC például remek választás!

Ha háton fekve merülsz könnyen álomba, számodra kiemelten fontos a matrac keménysége és alátámasztása. Mivel itt az egész hátad hozzáér az ágyhoz a nyomás elkerülése miatt egy keményebb fajtát ajánlunk, mint például az ORTHO-SLEEPY HIGH MATRAC.

Te is hason fekve alszol a legjobbakat? Akkor Neked nagyon fontos, hogy a tested minden pontját, különösen a felsőtestet könnyíteni tudd. Válassz egy keményebb, habrugós matracot, hogy az álom hamar utolérjen éjszakánként!

 

Milyen egészségügyi problémára keresel matracot?

Egy kényelmetlen matrac többet árt, mint használ, ha egészségügyi problémákkal küzdesz. Ilyen lehet például a gerincprobléma, a hát- és gerincfájás, a végtagzsibbadás, a csípő- vagy térdprotézis, alvászavar vagy a légúti panaszok.

Amennyiben ezek valamelyike fennáll és egy olyan fekvőalkalmatosságot keresel, ami javítja vagy megszünteti a fentieket, minden esetben fordulj kezelőorvosodhoz vagy töltsd ki a Sleepy Matracválasztó kérdőívet!

Mekkora a súlyod?

Gondoltad volna, hogy a súly szintén egy fontos kényelmi tényező?

Ha könnyebb alkatú vagy (<70kg), akkor Neked elég egy közepes keménységű alapdarab is, hiszen a matrac nem kap akkora terhelést.

Többet mutat a mérleg? A számodra legkényelmesebb és legstabilabb alátámasztást biztosító fekvőhely egy keményebb és vastagabb matrac lesz.

Tudtad, hogy webshopunkban akár 190 kg-ig válogathatsz a legjobb matracok közül? Nézd meg a választékot!

Mekkora méretet szeretnél?

Az ortopéd matrac mérete függ az ágykereted nagyságától, a magasságodtól és attól, hogy, kivel osztod meg az ágyad. Ha ezt sikerült meghatároznod, akkor választhatsz a szabványméretek közül, de kérhetsz egyedi szélességű és hosszúságú matracot is.

A szabványméretek:

  • 90x200 cm
  • 140x200 cm
  • 160x200 cm
  • 180x200 cm

Ha személyre szabott ortopéd matracot keresel, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kattints ide!

A zavartalan alvás, a lendületes ébredés kelléke az ágy, ahol az életed nagy részét töltöd. A benne lévő matrac kiválasztása tehát kritikus fontosságú!