Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan vegyük használatba új matracunkat?

2022.11.07 12:00
Hogyan vegyük használatba új matracunkat?

Új matrac vásárlása előtt állsz? Vagy már be is szerezted? Ez esetben maradj velünk! Mai cikkünkből olyan lényeges tudnivalók birtokába kerülhetsz, amelyek segítségedre lehetnek egy újonnan vásárolt matrac használatba vételénél.


Az első és legfontosabb "szabály", hogy soha ne hagyjuk figyelmen kívül a megvásárolt matrachoz járó használati útmutatót! Minden esetben olvassuk el a leírását és aszerint járjunk el, bármennyire is szeretnénk mielőbb kipróbálni új matracunkat és álomra hajtani rajta a fejünket!

Vákuumcsomagolt matrac

Kicsomagoltad és túlságosan laposnak, valamint furcsa formájúnak találod a vásárolt matracot? Ne aggódj, ez teljesen normális jelenség, egyszerűen csak hagyd a kibontást követően az útmutatón megadott ideig, terhelés nélkül pihenni, vízszintes, egyenletes, szilárd felületen, hogy hibátlanul fel tudja venni eredeti formáját. Ezt követően már kedvedre élvezheted a rajta eltöltött kényeztető pihenést.

Ágykeret és ágyrács jelentősége

Az ágybetét helyes használatához hozzátartozik az is, hogy az ágykeret és a matrac egyforma mérettel rendelkezzen továbbá, hogy az ágyrács sűrűsége ideális legyen. Abban az esetben, ha matracunk nem kap megfelelő alátámasztást, vagy alulról nem biztosított a  szellőzése, esetleg túl lóg az ágyunkon, akkor bizony már rövid távon annak károsodásához vezethet.

Matrac forgatása

Az első néhány hónapban ügyeljünk rá, két hetente átforgassuk a matracunkat. Kétoldalas matrac esetén felváltva használjuk a két fekvőfelületet, egyoldalas matracnál pedig fej-láb irányában váltakozva forgassuk a matracot. Később már elegendő háromhavonta elvégezni ezt folyamatot.

Reméljük, hogy tanácsaink hasznosak voltak számodra, és segítségül szolgálnak majd leendő matracod helyes használatba vételéhez. Kattints át webáruházunk széles termékkínálatához és találj rá a hőn áhított darabra!