Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Miért jó, ha két egyszemélyes matracot választunk a kétszemélyes ágyba?

2023.02.06 12:00
Miért jó, ha két egyszemélyes matracot választunk a kétszemélyes ágyba?

Matrac vásárlás előtt sok esetben fejtörést okozhat a párok számára, hogy milyen matrac kerüljön a kétszemélyes ágyukba: vajon az egy nagy matrac, vagy inkább a két egyszemélyes matrac nyújtana megfelelő kényelmet a pihentető alváshoz?

Alvási szokások figyelembevétele

Az alvás az egyik legfontosabb eleme a testünk teljes regenerálódásának, ezért kiemelt figyelmet igényel a megfelelő matrac kiválasztása.

Gondoljuk át, hogy párunknak mennyiben térnek el az alvási szokásai a miénktől, majd eszerint hozzunk döntést, hogy a két normál méretű vagy az egy nagy méretű matrac lesz az ideálisabb számunkra. Ehhez a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

Alváspozíció

Amíg te hason, vagy oldalt fekve szeretsz aludni, addig a párod lehet, hogy a háton való alvást preferálja jobban. Itt már ki is ütközik, hogy a különböző alváspozíciótok miatt teljesen más típusú matrac szükséges a kényelmes és nyugodt alváshoz.

Testsúly

A matrac keménységét a testünk súlyának megfelelően érdemes kiválasztani. Egyrészt így őrizhető meg a matrac épsége hosszútávon, másrészt pedig nagyobb testsúly esetén általában a keményebb matracok bizonyulnak ideálisnak, kisebb testtömegnél viszont a félkemény, vagy puha matrac jelenti a nagyobb komfortot.

Összegzés

A fentiekből jól kivehető, hogy a leendő matraccal szemben támasztott igényeink egyénenként változóak lehetnek. Ebben az esetben pedig érdemes lehet lemondanunk a jól megszokott franciaágy méretű matrac vásárlásáról, és helyette két kisebb, egyforma magasságú, azonban különböző keménységű matrac mellett döntenünk, amelyek minden téren maximálisan hozzák elvárásainkat. 

Az ágy közepén található rés miatt aggódsz? Egy matrac ékkel vagy nagyméretű matracvédővel kényelmessé tehetjük az ágynak ezen részét is.

Nézz szét a Vitaltrade.eu mindőségi matrac kínálatában, ahol kockázatmentesen ingyenes cserével, vagy a teljes vételár visszafizetésének lehetőségével teheted próbára a kiszemelt terméket!