Ingyenes szállítás 70.000 Ft felett!

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Minden, amit tudni kell az infra -és mágnesterápiáról

2022.09.05 12:00
Minden, amit tudni kell az infra -és mágnesterápiáról

Gyakran találkoztál már Te is ezekkel a gyógyászati kifejezésekkel, azonban nem tudod pontosan, hogy mit is takarnak? Mai blog cikkünkben fény derül rá, tarts velünk!

Az infraterápia

Az infraterápia, vagy másnéven infravörös terápia egy fény - és hőkezelés is egyben, amely kezdetleges formájában már az ókori Görögországban ismeretes volt, a nagy áttörést azonban 1894-ben John Kellogg, amerikai orvos felfedezése hozta meg, amikor is elkezdett izzólámpákat alkalmazni különböző betegségek megszüntetésére. A fény -és hőterápia egy 40-50°C-on zajló eljárás, melynek a lényege, hogy az infravörös hullámok a bőr legfelső rétegein képesek úgy áthatolni, hogy nem nyelődnek el. A folyamat érdekessége, hogy a környezet levegőjét nem, csupán a sejteket melegíti fel.

Mivel számos jótékony hatása révén járul hozzá az egészség megőrzéséhez, ezért manapság is előszeretettel alkalmazzák. Az infraterápia fokozza a vérkeringést, elősegíti a szervezet könnyebb és gyorsabb oxigén -és tápanyagtranszportációját, serkenti az anyagcserét, segíti a fehérvérsejtek működését, így előteremtve a megfelelő immunválaszokat.

A Vitaltrade.eu Novoterm infra matracai a 100% Aloe vera géllel és a bio mágnesek által fejtik ki az ortopéd matracokra jellemző, legkedvezőbb hatásokat és segíti az ízületi fájdalmak enyhítését, a zúzódások, ficamok gyorsabb regenerációját.

A mágnesterápia

A mágnesterápia már a kínai orvoslásban is alkalmazott módszer volt, több ezer évvel ezelőtt. Megfigyelték, hogy mágneses kezelések esetében sokkal gyorsabban és hatékonyabban gyógyulnak a sebek, csonttörések, de még a fájdalomérzet csökkentésében is meghatározó szerepet játszanak.

A mágneskezelés fő területei között kiemelhetőek továbbá a magasvérnyomás-kezelés, allergiás panaszok enyhítése, anyagcsere folyamatok javítása, bőrbetegségek, gyulladásos betegségek enyhítése.

Fontos hangsúlyozni, hogy mellékhatásai nincsenek, azonban néhány kivételes esetben nem javasolt mágnesterápiát alkalmazni. Így a pacemakerrel, fémimplantátummal rendelkezők, várandós kismamák, epilepsziával küzdők esetében kerülendő.


Webáruházunk a mágnesterápiát kipróbálók számára is lehetőséget biztosít üléshuzatok, vesemelegítők, derékaljak, valamint mágneslepedők kínálatával.