Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Q10 koenzim és jótékony hatásai

2022.09.19 12:00
Q10 koenzim és jótékony hatásai

Köztudott, hogy a kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen és talán az egyik legfontosabb komponense a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A pihenésen túl azonban nem árt, ha szervezetünk számára bizonyos vitaminokat is biztosítunk, amelyek segítségünkre lesznek főleg az előttünk álló őszi és téli hónapokban, amikor amúgy is hajlamosabbak vagyunk a kimerültségre, fáradtságra.

Mi az a Q10 koenzim?

A Q10 koenzim, vagy más néven ubikinon egy vitaminszerű molekula, amely a testünk minden sejtjében természetes módon előfordul és nélkülözhetetlen összetevője az energiatermelésnek és a bőr növekedésének, valamint regenerációjának.

A Q10  koncentrációja a test legelemibb szerveiben, így a szívben, a májban, a vesében és az izomszövetekben a legmagasabb.

A máj felelős az ubikinon előállításáért. Ezen felül néhány élelmiszer fogyasztásával is bevihetjük a szervezetünkbe, így például a hallal, a brokkolival, a spenóttal. 

Sejtmegújító és regeneráló hatásán túl védelmező szerepe is kiemelkedő: kiváló antioxidáns, amely megköti a szervezetben stressz, vagy kemikáliák hatására felszabaduló, rákos sejtek kialakulásáért is felelős szabad gyököket. Antioxidáns mivoltának köszönhetően csökkenti a rossz (ún. LDL) koleszterint, ami a későbbiekben az érelmeszesedés első számú okozója.

Bőrünk védekező funkciója a kor előrehaladtával jelentősen csökken: kevésbé lesz ellenálló az oxidatív stresszel szemben és megjelennek az első ráncok. Ezen folyamat visszaszorítására jelent kiváló megoldást az elegendő pihenés mellett a Q10 koenzim, ami bőrápoló funkciói révén támogatja a bőrsejtek energia-anyagcseréjét és csökkenti a fáradtság jeleit.


A Vitaltrade.eu hozzájárul a megfelelő minőségű testi és mentális pihenéshez és regenerációhoz matracai és vitaminjai segítségével egyaránt. Szerezd be őket Te is még ma!