Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Minden, amit a merinó gyapjú termékekről tudni érdemes

2019.07.17 11:10
Minden, amit a merinó gyapjú termékekről tudni érdemes

A merinó gyapjú termékek a legkülönlegesebbek az egész világon, efelől nincs kétség. Viszont kevesen tudják, hogy miért és miben rejlik ennek a magas minőségnek a titka. Nézzük!

A merinó gyapjú termékek – ahogyan a nevükből kikövetkeztethető – a merinó juhok gyapjából származnak. A merinó juhot tartják világszerte a legnemesebb gyapjúval rendelkező állatnak. Eredetileg Nyugat-Ázsiából származik és a tenyésztése a történelmi időkre nyúlik vissza. Egy olyan juhfajta megteremtése volt a cél, amelynek nincsen fedőszőre, csak a finom, nagyon puha pehelyszőre. Így a merinó gyapjú termékek sokkal jobb minőségűek, mint bármely más típusúak. 

A merinó juhok mindig is nagy megbecsülésnek örvendtek, annyira, hogy a középkorban például halálbüntetést vont maga után, ha valaki kivitte őket Spanyolországból. Emiatt Európa többi részén csak a 18. század után terjedtek el, azonban annyira kedveltté váltak mindenütt, hogy gyorsan meghódították az egész kontinenst és mindenki a merinó gyapjú termékeket részesítette előnyben. Napjainkban hazánkban is népszerűek.

A merinó gyapjú termékek a kivételes minőségüket többek között annak köszönhetik, hogy ezeknek a juhoknak magas faggyútartalmú a bőrük, így bundájuk mindig zsíros, ami hatékony védelmet nyújt a gyapjuknak. Az állatok zömökek, már első megjelenésre is látszik rajtuk a nagyon puha gyapjuk. Ezért logikus is, hogy a merinói gyapjú termékek sokkal melegebbek, puhábbak, amik között kellemes a pihenés. A merinói gyapjú termékek színe lehet fehér és ezüst, fénye nemes. Létezik belőlük posztógyapjas, fésűsgyapjas és húsmerinó.

Szereti a természetes anyagokat használni otthonában? Akkor Önnek nem szabad kihagyni a merinó gyapjú termékek beszerzését! Forduljon értük hozzánk bizalommal és válaszon kedvére kínálatunkból! Ezt a kivételes minőségű anyagot mindenkinek meg kell tapasztalnia. Párnák, takarók széles választékával várjuk, melyek között biztos, hogy megtalálja majd az ideális terméket!