Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

A gyapjútakaró előnyeiről

2019.09.02 10:15
A gyapjútakaró előnyeiről

Közeleg a tél, bármennyire is jó még az idő. A nyárnak vége, és ugyan az ősz még a langyos éjszakákról szól, de hamarosan szükség lesz olyan takaróra, ami alatt egész biztosan nem fázunk. Sokféle paplan közül választhat az, aki mostanában szeretné beszerezni a téli takaróját, ám a hagyományos, nem műanyag paplanok és takarók közül kiemelkedik a gyapjútakaró, mert számos előnnyel rendelkezik a többivel szemben.

Egy gyapjútakaró melegen tart; ezt az egyet senki sem vitatja. Télen ennek megvan a maga előnye, hiszen nem fázunk alatta, ám a gyapjútakaróval a nyár is sokkal könnyebb! Mivel elpárologtatja a belé került nedvességet, nem fülled be, és segít megőrizni a test kellemes hőfokát. Télen, a fűtött lakásban is előnyös lehet ez a tulajdonsága, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a gyapjútakaró hőtartó képességének köszönhetően a téli fűtésszámlát is csökkenteni lehet!

Az alvás a 18 Celsius fok körüli hőmérsékleten a legpihentetőbb. Ha a termosztátot alacsony hőfokra állítjuk, a gyapjútakaró alatt akkor sem fogunk fázni, hiszen optimálisan tartja a test hőmérsékletét, így nyugodtabb lesz az alvás, kipihentebbek leszünk, így a hétköznapok akadályait is könnyebben tudjuk venni, és nem utolsó sorban a fűtésszámlánk is alacsonyabb lesz. Erre mondják, hogy nyertes szituáció!

A gyapjútakaróknak ezeken felül is vannak még olyan tulajdonságaik, amiket érdemes megemlítenünk. A gyapjú természetes anyag, és mivel a takarók nagy tisztaságú alapanyagból készülnek, nem irritálják a bőrt, emellett antiallergének is, vagyis olyanok számára is ajánlott a használatuk, akik valamilyen allergiával küzdenek.

Ha Ön is szeretné kipróbálni, hogy milyen lehet egy gyapjútakaró alatt tölteni a hideg, téli éjszakákat, akkor tekintse meg választékunkat, ahol többféle típus közül választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelőt. Mivel termékeink kedvező áron vásárolhatóak meg, az egész családot elláthatja gyapjútakarókkal! Amennyiben kérdése lenne, tegye fel nekünk megadott elérhetőségeinken!