Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Kreatív trükkök a jobb alváshoz

2021.09.27 10:17
Kreatív trükkök a jobb alváshoz

Te is nehezen tudsz esténként elaludni? Ha már kipróbáltál minden szokásos módszert és még mindig van gondod az elalvással, talán itt az ideje, hogy kipróbálj valami kevésbé hagyományos trükköt.

Hét rendkívül kreatív módot találtunk, amelyek segítenek abban, hogy azonnal elaludj.

1. Maradj ébren még egy ideig!

Őrülten hangzik - mégis működik! Ha nem tudsz elaludni csak azért, mert annyira akarsz, egyszerűen fordítsd meg az egészet. Mindössze annyit kell tenni, hogy megpróbálsz minél tovább ébren maradni. Próbálj valami nyugtató, monoton tevékenységet folytatni. Akár „felhőket is számolhatsz”. Az alvásnak a lehető leghamarabb meg kell jönnie. Az elméd erősebb, mint gondolnád, ezért ennek a trükknek működnie kell. Mindenesetre nem igényel különösebb erőfeszítést a részedről, tehát semmit sem veszíthetsz.

2. Fogd be a jobb orrlyukadat!

Ez elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de tényleg működik! Ez egy régi jógi trükk, és lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt csökkentse a vérnyomást, majd ellazítsa a testedet. Egyszerűen feküdj a bal oldaladra, fogd be az ujjaddal a jobb orrlyukat, és néhányszor lassan és mélyen lélegezz be a bal oldalon. Segíthet az ellazulásban és az elalvásban szinte azonnal, így ez egy egyszerű és természetes módszer az álmatlanság megoldására.

3. Gondold át az elmúlt napot!

Ha a napjaid stresszesek, és a fejed tele van gondolatokkal még este is, és hiába próbálsz elaludni, akkor hasznos lehet, ha lefekvés előtt újra végig szaladsz az egész napodon. Röviden térj vissza mindenhez, amit ezalatt tapasztaltál, mert ez segít minden esemény feldolgozásában. Próbálj meg minden gondolatot elengedni, ami stresszt okozott, idegesített, feldühített. Találj olyan eseményt az elmúlt napban, ami jól esett, ami boldoggá tett. Ahogy sikerül gondolatban elrendezni a napodat, az alvás gyorsan meg fog jönni.

4. Izomlazító gyakorlat

Az izomlazítás egyszerű, de hatékony módja a béke elérésének, ami végül édes alváshoz vezet. Ez nagyon egyszerű - feküdj a hátadra, és vegyél néhány mély lélegzetet. Ezután belégzés közben feszítsed meg az izmokat, tartsd vissza a levegőt egy pillanatra, majd lazítsad el kilégzéskor. Menj végig ezzel a módszerrel az egész test izomzatán. Mivel ez annyira pihentető, valószínűleg nem is tudod majd befejezni, mert belealszol.

5. Találj egy helyet, ahol boldog vagy!

Sokkal könnyebb elaludni, ha boldog és elégedett vagy. Ezért az alvás minősége jelentősen javítható, ha minden este "meglátogatod" kedvenc helyedet lefekvés előtt. Csak hunyd be a szemed, és képzeld el magadat oda, ahol a legboldogabbnak érzed magadat. Ez lehet a kedvenc nyaralóhely, a ház, ahol gyermekként éltél, de egy teljesen kitalált hely is. Maradj itt, és élvezd az apróságokat, amelyeket ez a boldogság szigete kínál - és biztosan gyors mély álomba merülsz.

6. Elalvás előtt írd le a másnapi feladataidat!

Ha gyakran töltöd álmatlanul az éjszakákat forgolódva az ágyadban, mindent átgondolva, mit kell tenned másnap, akkor a következő tanács segíthet. Mielőtt lefekszel, fogj egy tollat ​​és egy papírt, és írd le mindazt, ami másnap vár rád, amitől aggódsz és félsz. Ez magában foglalja az összes elvégzendő feladatot. Készíts listát arról, akiket fel kell hívni, vagy meg kell látogatni, valamint a megoldandó problémákat. Így biztos lehetsz benne, hogy nem felejthetsz el másnap semmit, így már nem lesz okod gondolkodni és így nyugodtan elaludhatsz.

7. Dúdolgasd a kedvenc dalaidat!

Ez furcsán hangzik? Lehet, hogy így van, de ez valóban segíteni fog, ezért ne ítéljed el ezt a módszert, amíg ki nem próbálod. Mindössze annyit kell tenni, hogy kényelmesen ülj, vagy feküdj, lazítsad el teljesen az egész testedet. Csukjad be a szemed, és győződj meg róla, hogy a szájad finoman csukva van. Ezután lélegezz be az orrodon keresztül, hagyjad, hogy a levegő enyhén kifújva távozzon a majdnem zárt szájon keresztül, miközben dúdolsz. Fókuszálj a testeden áthaladó rezgésekre, érezd, hogyan válsz egyre álmosabbá. Ismételd meg ezt a folyamatot néhányszor csendben, és csak hagyd, hogy lassan az álmok birodalmába vigyen.

 

Végezetül vegyél új, jobb minőségű matracot. Ha egy régi, elhasznált matracon alszol, akkor nem várhatod el, hogy pihenten ébredj.

Ügyelj a matracválasztásra: töltsd ki a https://vitaltrade.eu/matracvalaszto oldalon elérhető űrlapot, és segítünk a számodra legtökéletesebb matrac kiválasztásában.

Esetleg fordulj közvetlenül a szakértőnkhöz: 

hívd Gabriellát: +36 70 263 4887 hétfőtől péntekig - 8:00 és 16:00 között,

vagy írj a vitaltrade@vitaltrade.hu címre!