Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

5 tévhit a kemény matracról

2020.10.19 17:00
5 tévhit a kemény matracról

A kemény matrac egészségesebb, tartósabb, és stabilabb, mint a puha, ráadásul a legjobb megoldás gerincfájdalomra. Csak néhány azok közül a széles körben elterjedt tévhitek közül, amelyek Téged is félrevezethetnek, ha éppen matracvásárláson gondolkozol. Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Íme 5 tévhit a kemény matracról.

A matracvásárlás fokozott körültekintést igényel, hiszen egy jól megválasztott termék minimum egy évtizedig, ha nem tovább az életed szerves részévé válik.

Gyakran fordultok hozzánk olyan kérésekkel, melyekben ragaszkodtok a kemény matracokhoz. Miért lehet ez? Az indokok a legtöbb esetben az általános tévhiteken nyugszanak, melyeket szeretnénk most eloszlatni, ezért összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

A leggyakoribb 5 tévhit a kemény matracról

A kemény matrac egészséges

És jót tesz, hiszen ez tartja meg a gerincet és nem engedi benyomódni a tested kiugró részeit. Ez persze lehet igaz is – kinek mi a kemény és a kényelmes, de az állítást érdemes több oldalról is megvizsgálnod!

A kemény nem mindenkinek jó, mint ahogy a puha sem. Amíg az előbbi rugalmatlan, addig az utóbbi túlságosan ruganyos. Egy ilyen fekhelyen aludni előbb vagy utóbb kész rémálom lesz, hiszen nem csak az éjszakáidat zavarja meg, de a nappalaidat is. 

A kemény matrac a megoldás a hát- és derékfájdalomra

A puha ágybetét besüpped, nem ad kellő alátámasztást a gerincednek és a hátadnak, emiatt a tested különböző pontjai, így a csípőd vagy a vállaid túlságosan a matracba nyomódnak, aminek könnyen a gerinc deformálódása lehet a vége. Tehát fájdalmak alakulhatnak ki.

Ebből jogosan gondolhatod azt, hogy akkor a megoldás a kemény ágybetét választása. Mi mégis azt javasoljuk, hogy ne dőlj be ennek a tévhitnek!

Mégpedig azért, mert a túl kemény matrac szintén képes károkat okozni a testednek, csak éppen kicsit máshogy. Feszességéből adódóan zsibbadást, nyomó érzést, a csigolyák megfeszülését okozhatja, így a fájdalom itt sem marad el.

kemény matrac tévhitek

A kemény matrac tartós

További tévhit tartósság kérdése. Te is azt gondolod, hogy ha az ágybetéted elég kemény, akkor nehezebben fekszed ki, süpped be, tehát használódik el? 

Az idő azonban nem kezdheti ki hamar azt a matracot, amelyik minőségi alapanyagból készült és több centiméter vastag.

A kemény matrac stabil és alátámaszt

Való igaz, hogy a keményebb jobban támaszt, de ez nagyban függ a testsúlyodtól is. Ha például 120 kg-osan egy 70 kg-osok számára ideális ágybetéten alszol, akkor ne csodálkozz, hogy inkább puhának mintsem kényelmesnek érzed majd. A nagyobb súly, erősebb támaszt igényel.

Webshopunkban minden testsúlyra találsz megfelelő matracot! Nézz be! 

Minél keményebb, annál jobb

Az állítás szintén inkább torzít, mintsem az igazságot tükrözi. Erős túlzás, amely a zavartalan alvás helyett nagyobb eséllyel okoz hátfájást.

Milyen a jó matrac? Melyiket válaszd?

Nos, ha a tökéletes matracot keresed, akkor tartsd szem előtt, hogy a kényelmes és egészséges ágybetét olyan, ami elég kemény annyira, hogy megtámasztja a gerinced és elég puha ahhoz, hogy ne okozzon kellemetlen nyomó érzést a kiálló testrészeiden.

Ahogy egy kedves vásárlónk is fogalmaz: „Tartja a testet, mégsem túl kemény.”

Emellett érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venned és kiválasztanod a hozzád legjobban illő, egyedi fekhelyet:

  • a testsúlyodat,
  • az életkorodat,
  • a magasságodat,
  • az egészségügyi állapotodat.

A Sleepy Matrac Választó alkalmazásunk a fentiek megválaszolásában segítségedre lesz! Töltsd ki és tudd meg, melyik a számodra megfelelő!

Kapcsolódó cikk: A kemény matrac előnyei és hátrányai