Gyors és Ingyenes szállítás!                                           |   Blog  |  90 Napos Csere  |  Rólunk  |  Vásárlói Vélemények  |  Hűségpontok  |

 

Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan válasszak matracot?- Matracválasztó kisokos 1. rész

2020.08.25 10:35
Hogyan válasszak matracot?- Matracválasztó kisokos 1. rész

Reggelente hát- és gerincfájdalommal ébredsz? Esetleg zsibbad a karod vagy nyomásra fáj a derekad? Egész éjjel forgolódtál a kényelmetlenség miatt és alig bírod nyitva tartani a szemed? A matracod már több, mint 10 éves és itt-ott elfeküdted, ráadásul már külső sérülések is látszanak rajta a sok éves igénybevételtől? Akkor ideje fontolóra venned, hogy beruházz egy új és kényelmes darabra! A matracválasztó kisokossal szeretnénk Neked segítséget nyújtani a „Hogyan válasszak matracot?” kérdéskörben.

Az ideális matrac kiválasztása nem egy hirtelen döntés eredménye, azt sokkal inkább egy alapos megfontolás előzi meg. Matracot nem mindennap vásárolsz, hiszen azt hosszú éveken át használod, ideális esetben nem megy tönkre pár éven belül.

Ma már számos, különböző matraccal találkozhatsz a piacon, ember legyen a talpán, aki abból a sok információból képes kihámozni a lényeget és végül a számára legjobbat választani.

Az, hogy Neked melyik a kényelmes és az egészséges több tényezőtől is függ:

  • a testsúlyodtól
  • az életkorodtól
  • az egészségügyi problémáidtól
  • a kedvenc alvópózodtól
  • a matrac korától, méretétől, anyagától, felépítésétől és keménységétől

A fentieken túl a tökéletes matracnak vannak olyan jellemzői, amelyek mellett nem mehetsz el csukott szemmel és nem engedhetsz belőlük.

Milyen egy igazán jó matrac? Általánosságban az alábbiakat mondhatjuk:

Kényelmes – A kényelem talán a legspeciálisabb jellemző mind közül, hiszen ami Neked kemény, az másnak lehet, hogy puha és fordítva. „Puding próbája az evés”, szokták mondani, ezért mielőtt végleg döntenél, teszteld le a kiszemelt példányt!

Ha nálunk vásárolod meg kedvenc alvótársad, 14 napos kipróbálási garanciát adunk rá! Részletekért kattints ide!

Tartós és időtálló – Több, mint 10 év. Ha a matracod minimum ennyi ideig képes jól szolgálni, akkor az bizony egy minőségi darab.

Egészséges gerincet biztosító – Fontos szempont, hiszen az életed egy egészen nagy szeletét töltöd majd azon a matracon, amit kiválasztottál magadnak. Ha az mindennapos fájdalmat okoz Neked, akkor bizony mellé lőttél és érdemes mielőbb lecserélned.

Megfizethető – A tökéletes matrachoz mindenkinek joga van! Nem kell a legeslegdrágábbat megvenned ahhoz, hogy hát-és derékfájás nélkül ébredj, hiszen nem mindig igaz a „minél drágább, annál jobb” feltételezés.

A helyes matractartás

Most, hogy képbe kerültél az általános jellemzőkkel, ássunk egy kicsit mélyebbre!

Milyen típusú matracot válassz?

Habrugós

Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt típus.  A habrugó valójában egy támasztórendszer, amely kiválóan felveszi a fekvő test vonalát és pontosan követi annak alakját.

Különlegessége, hogy teljesen fémmentes, a habrugók egymástól függetlenül mozognak, így még kényelmesebb érzést biztosít használójának.

Válaszd a Sleepy Ortho-Relax ortopéd matracot, ha extra kényelmet és rugalmasságot, na meg édes álmokat szeretnél!

Habrugós matrac

Memória habos

A memória hab jellegzetessége, hogy emlékszik a testünk vonalára és megfelelő alátámasztást biztosít ott, ahol éppen szükséges.

A memória habos matracokkal kapcsolatban korábban elterjedt az információ, hogy alvás közben felmelegítik a testet, befüllednek. Idővel azonban ezeket a problémákat a gyártók megoldották és kiküszöbölték, így a maximális szellőzés már biztosított ennél a fajtánál is.

Ilyen például a Sleepy Memory ortopéd matrac, amely az alvás során a Biocell anyagnak köszönhetően stabilan tartja tested, a memória hab pedig követi annak formáját.

3D technológia

Ez a hideghab típus valójában három alapanyag előnyeit ötvözi:

  • Szilárd Biocell mag – a stabilitásért
  • BioFoam nyomáskiegyenlítő réteg – a maximális formakövetésért
  • BioLuxus memory réteg – a valódi kényelemért

A 3D technológiának köszönhetően a matrac képes a tested vonalát milliméter pontossággal lekövetni, amely kifejezetten előnyös, ha valamilyen egészségügyi probléma miatt keresed a tökéletes „alvótársad”.

Kókusz

A kókusz matracot a bio és természetes anyagok közé soroljuk, ám sokszor keverik latex összetevőkkel, amitől sajnos elveszti ezt a pozícióját.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk Neked a kókusz matrac lefontosabb tulajdonságait. Olvasd el itt!

A lényeg azonban, hogy a kókusz egy rendkívül kemény anyag, ami egyáltalán nem alkalmazkodik a testedhez, így folyamatos zsibbadást és hátfájást érezhetsz az álmatlan éjszakák után.

A kényelem igencsak széles skálán mozog, ezért a matrac anyaga sokat nyom a latba.

Ha álmaid matracát keresed, használd a Sleepy Matracválasztó applikációnkat!

Maradj velünk! A Hogyan válasszak matracot – Matracválasztó kisokos következő részében további tippeket adunk Neked a pihentető alvás alapvető feltételéhez: a tökéletes matrachoz!

Kattints ide és olvasd el!