Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Alvás - Pihenés - Egészség

Mire figyeljünk ágyrács vásárlásakor?

2022.08.22 12:00
Mire figyeljünk ágyrács vásárlásakor?

A jó ágyrács megválasztása legalább annyira fontos kérdés, mint a megfelelő matrac kiválasztása. Az ágyrácsok a modern ágyak esetében külön elemét képezik a bútornak és funkciójának jelentősségét tekintve kéz a kézben jár a matraccal. Mai cikkünkben megnézzük, hogy mire érdemes hangsúlyt fektetni, ha ágyrácsra szeretnénk beruházni.

A matracon túl…

A megfelelő, pihentető és nyugodt alvás nem csak egy minőségi matraccal kezdődik. Egy jól megválasztott ágyráccsal megoldhatjuk, hogy a matrac kellően rugalmas legyen, hogy az képes legyen illeszkedni gerincünk vonalához és így biztosítsa az egészséges pihenést.

A komfortérzeten túl a matrac optimális szellőzőképessége is nagyban függ a rácsoktól, a lécek egymástól való távolságától.

Léc rolós ágyrácsok:

Léc rolós ágyrácsra akkor érdemes beruháznunk, ha a matracunk kellő vastagságú és minőségű és biztosítja a megfelelő flexibilitást, hiszen ezen ágyrács esetében teljes mértékben a matrac feladata lesz ellátni a kényelmi igényeinket, a rolókat csupán közvetve éri testünk súlya. Azonban mégis érdemes lehet az első és utolsó lécet akár csavarral rögzíteni az ágykerethez a nagyobb biztonság és kitámasztás érdekében.

Tartókeretes ágyrácsok:

Ezen típusok rólós társaiktól annyiban térnek el, hogy a keretes szerkezetnek köszönhetően, fixen rögzíthetők az ágykereten, anélkül, hogy további csavarozásra lenne szükség. Leginkább a vastagabb matrac tulajdonosoknak ajánlott.

Állítható ágyrácsok:

Hosszútávon talán a legkifizetődőbb ágyrácsokról beszélhetünk, amelyek kényelmi funkciójukat tekintve a leginkább kifizetődők. Ezen verziók lényege, hogy a keresztlécek általában műanyag csúszkák segítségével derék -illetve lábrészen igény szerint állíthatók.  Amennyiben középre húzzuk a csúszkákat, akkor a rács lágyuk, amennyiben a szélekre, úgy keményedik. Mérettől és keménységtől függetlenül ideális választás lehet minden matractípussal.

Bizonyos betegségek, mint például a visszér, vagy reflux esetén kiemelten hasznos egy ilyen verzió beszerzése az otthonunkban, hiszen segít enyhíteni ezen panaszokat.


Miután már Te is tisztábban látod a matracok nyújtotta előnyöket, itt az idő, hogy minőségi ágyrácsot válassz a Vitaltrade.eu oldaláról, ahol kipróbálási garanciával élvezheted a kényelmes, pihentető és egészséges alvás nyújtotta örömöket minden nap!